TISZAFÜRED

2018.03.02. 15:30

A Tisza-tó partjára érkezett a 200-as Arany-busz (galéria)

Egy különleges programmal tisztelegnek a magyar irodalom egyik legnagyobb költője előtt.

Ujvári László

dav

Interaktív buszos vándorkiállítás vezeti be az érdeklődőket Arany János életébe. A Tisza-tó partjára érkezett a 200-as Arany-busz, a Petőfi Irodalmi Múzeum mozgókiállítása.

A tárlat Arany János életművét, költészetének máig ható erejét mutatja be versek, képek, és relikviamásolatok segítségével. A beépített digitális eszközök lehetőséget nyújtanak költészetének és pályájának mélyebb megismerésére.

A busz melletti pihenőben a látogatóknak alkalma volt Arany-köteteket lapozgatni, kvízeket kitölteni, szójátékokat játszani.

A Petőfi Irodalmi Múzeumban 2017 májusában nyílt meg a 200 éve született Arany János előtt tisztelgő, Önarckép álarcokban című kiállítás.

Az évforduló alkalmából készítettek egy vándorkiállítást, melyet egy buszban rendeztek be. Az átalakított 200-as Arany-busz 2017 júliusától egy éven át járja az országot.

A különleges tárlat március 1-jén, Tiszafüred belvárosában várta az érdeklődőket. Elsősorban általános- és középiskolai osztályok látogatták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában