VÉLEMÉNY

2018.04.11. 18:45

A felelőtlen sofőröket egy többsávos autópálya sem téríti észhez

Ezer szállal kötődöm a négyes főúthoz, hiszen szülőfalumat, a Szabolcs megyei Tuzsért és lakhelyemet, Szolnokot is összeköti Kelet-Magyarország ütőere.

Molnár-Révész Erika

Csakhogy ez az ütőér – mióta az eszemet tudom – veszélyes. Forgalma hatalmas, hiszen amellett, hogy a fővárost összeköti a keleti régióval, nemzetközi tranzitot is lebonyolít.

Csendesebb napokon is kamion kamiont követ, a többnyire kétsávos szakaszok pedig nem igazán bírják már a terhelést. A száraz statisztikák szerint a halálos és személyi sérülésekkel járó balesetek száma aggasztó a négyesen, nem hiába hívják „halálútnak”.

A rideg számok mögött szomorú sorsok, tönkrement életek visszavonhatatlan tragédiák húzódnak. A négyes főutat, mint egy temetőt, szinte méterenként boríthatnák a koszorúk. Így is gyakran figyelmeztetnek az út mellett árválkodó mementók, az élet törékeny. Elég hozzá egy rossz döntés, egy figyelmetlen pillanat, a túlzott sietség.

Régóta dédelgetett álom ezen az útvonalon egy autópálya, vagy legalább egy többsávos gyorsforgalmi út. Úgy tűnik, mára elértünk ennek megvalósításához is, hiszen az M0-tól Ceglédig már javában tartanak a munkálatok, Ceglédtől Abonyig pedig nemrég kezdték az építkezést.

Nem vitatott, jogos elvárása az ország keleti felén élőknek, hogy végre ne legyenek kitéve a halálos veszélynek. Bár a felelőtlen sofőröket még egy többsávos autópálya sem tudja észhez téríteni…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában