INTERAKTÍV ELŐADÁS

2018.04.12. 16:34

Munkaügyi kérdésekről, ellenőrzésekről értekeztek Szolnokon

Mire figyel a munkaügyi hatóság? Ezt a kérdést járta körül Katonáné Papp Ágnes, a megyei kormányhivatal Szolnok Járási Hivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Osztályának vezetője a csütörtöki civil érdekvédelmi rendezvényen. 

Kovács Berta

Arról értekeztek, mire figyel a munkaügyi hatóság

Forrás: Beküldött fotó

A Civil Információs Centrum nagytermében összegyűlt érdeklődők interaktív előadást során ismerkedhettek meg a kormányhivatal feladataival, a munkaügyi ellenőrzések menetével.

Az előadó hangsúlyozta, hogy jelenleg munkabérre vonatkozó ellenőrzéseket tartanak a Nemzetgazdasági Minisztérium iránymutatása alapján, az elkövetkezőekben pedig főként a szezonális úgynevezett idénymunkák, például strandbüfék és mezőgazdasági dolgozók monitoringja várható.

Felhívta rá a figyelmet, a civil szervezetek esetén is úgy kell kiadni a munkavállaló szabadságát, hogy összefüggően 2 hét, vagyis 14 pihenőnap meglegyen egy év alatt.

Arról értekeztek, mire figyel a munkaügyi hatóság
Forrás: Beküldött fotó

Szó volt a Munkaügyi Osztály és Munkaügyi Bíróság illetékességéről, bírságokról, munkavédelemről. A program végén a résztvevők választ kaphattak a konkrét egyesületi/ alapítványi esetekre vonatkozó kérdéseikre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában