VÁLASZTÁS

2018.04.01. 09:30

Mutatjuk, a kutatás szerint ki a legesélyesebb helyi jelölt

A választás napjának közeledtével mindenhol megy az esélylatolgatás. A négyévente tartott voksolások alkalmával Jász-Nagykun- Szolnok megye négy választókerülete közül mindig is a megyeszékhely környéke, az 1. sz. országgyűlési választókerület volt leginkább a figyelem középpontjában. Éppen ezért honlapunk felkérte a Nézőpont Intézetet, hogy vizsgálja meg az esélyeket ebben a választókerületben.

Az eredmények ismeretében egyértelműen kijelenthető, hogy a válaszadók elsöprő többsége a FIDESZ-KDNP pártszövetséget és annak jelöltjét választotta volna, ha múlt vasárnap lett volna a szavazás.

Jász-Nagykun-Szolnok megye 1. sz. választókerületében a Fidesz-KDNP az országos eredményéhez közeli szavazatarányra számíthat listán (49 százalék).

Kállai Mária (47 százalék) egyértelműen a legesélyesebb a választókerületi mandátum elnyerésére, legerősebb kihívója pedig Csikós Attila jobbikos képviselőjelölt (25 százalék).

Győrfi Mihály, a baloldal jelöltje lemaradt a Jobbik jelöltjétől (20 százalék), nem tudná jelenlegi állás szerint megismételni Iváncsik Imre 2014-es eredményét (28 százalék).

A választókerületben a visszaléptetések sem kedveznének az ellenzéki jelölteknek, a Fidesz-KDNP még nagyobb arányú győzelmet aratna ebben az esetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában