Mezőtúr

2018.04.17. 10:30

Százmilliós hitelt vennének fel Mezőtúron különböző beruházásokra

A város több pontján is elkezdődött, illetve elkezdődik majd útépítés a következő hónapok során. Az egyik legfontosabb, hogy a településen áthaladó nagy forgalmú 46-os út egy részének felújítása már megkezdődött.

Szilvási Zsuzsa

Egyelőre még tisztítják a hidat. Hamarosan azonban elkezdődhet a közúti átkelő felújítása

Fotó: Mészáros János

Emellett több kerékpárút is épül Mezőtúron, mely a jelenleginél jóval biztonságosabbá teszi majd a közlekedést. Ennek részeként megújulhat végre a Berettyó-híd is, amelynek rekonstrukciója régóta húzódik már.

Mindezen túl számos belterületi út állapota hagy még kívánnivalót maga után a városban. A településen a belterületi úthálózat hossza mintegy száz kilométer, ennek körülbelül húsz százaléka földes út.

Amint a képviselő-testület ülésén elhangzott, az utak felújításának menetét fel kell gyorsítani. Sajnos a város önkormányzatának önereje, melyet az úthálózat fejlesztésére lehet fordítani, nem elég.

Egyelőre még tisztítják a hidat. Hamarosan azonban elkezdődhet a közúti átkelő felújítása
Fotós: Mészáros János

Mivel egy önkormányzat fejlesztési céllal vehet fel hitelt, most százmillió forintot szeretne igénybe venni a város. Mivel azonban a hitelfelvételhez kormányengedélyre van szükség, ez hosszabb folyamat lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában