Jászkunság

2018.05.07. 09:10

Szolnok megyében közel négyezren érettségiznek

A ballagásokat követően hétfőn reggel 3686 végzős diák kezdi, kezdte meg érettségi vizsgáit Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

Szilvási Zsuzsa

A hagyományoknak megfelelően május 7-én a magyar nyelv és irodalom írásbelivel indulnak az érettségik. A hét további napjain sem maradnak megméretés nélkül az érintettek.

Hiszen ahogy az a korábbi években is megszokott volt, előbb matematikából, majd pedig történelemből vizsgáznak. Végül pedig angol és német nyelvből adnak számot tudásukról a maturandusok.

Az írásbeli vizsgák hivatalos idejét május 4. és 28. között határozták meg, az emelt szintű szóbeli vizsgákat június 7. és 14., a középszintű szóbeliket pedig június 18. és 29. között tartják.

A jelentkezők választásai alapján ebben a vizsgaidőszakban – az idegen nyelven teljesítendő vizsgatárgyakat külön számolva – százhetvenhárom tárgyból tehetnek középszintű, kilencvennégyből pedig emelt szintű érettségit a diákok.

Fontos ugyanakkor, hogy az érettségi vizsgák megkezdésének immár feltétele az ötven órás közösségi szolgálat elvégzésének igazolása. Tehát az érettségi vizsgák kezdetéig teljesíteni kell a közösségi szolgálatot.

Abban az esetben, amennyiben a vizsgázó ezt nem teljesíti, nem kezdheti meg az érettségit.

Borítókép: Illusztráció, forrás: Shutterstock

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában