MEZŐTÚR

2018.05.17. 06:55

Betöréssorozatnál és eltűnésnél is jól jött az új terepjáró a túri rendőröknek

Eltűnt nő keresésében is segített már az az új terepjáró, mely nemrégiben került a Mezőtúri Rendőrkapitányságra. A helyi rendőrök munkáját egyre korszerűbb eszközök segítik.

Szilvási Zsuzsa

Az új járművel már életmentő akcióban is részt vettek a rendőrök.

Fotó: Mészáros János

Az utóbbi évek során szinte a teljes gépjárműpark megújítására lehetőség nyílt országos szinten a rendőrségnél. A fejlesztések eredményeképpen a városi kapitányságok is szép számmal kaptak újabb autókat.

Azokra a helyekre, ahol ez különösen indokolt, terepjárók is érkeztek. Mezőtúrra kettő is jutott belőlük, így az egyik jelenleg Túrkevén teljesít szolgálatot.

– Összességében a hétszázhuszonhárom négyzetkilométert is meghaladja az illetékességi területünk, rengeteg földúttal.

– Nagyon sok a külterület, kiterjedt holtágrendszereket kell bejárnunk, ahol rengeteg üdülő, hétvégi ház van, igazán indokolt tehát egy ilyen jármű „bevetése” – mondta el kérdésünkre válaszolva dr. Sipos Sándor alezredes, a Mezőtúri Rendőrkapitányság rendészeti osztályvezetője.

– Számos esetben segítette már a munkánkat, hogy immár terepjáróink is vannak. Nemrégiben például egy eltűnt hölgy keresésekor vettük igénybe Túrkevén, ahol szántóföldektől, erdős területeken át a Berettyó-partig igen sok helyet végigkutattunk.

„Szerencsére sikerrel jártunk, még időben megtaláltuk a hölgyet.”

Amint az osztályvezető hozzátette, Mezőtúron nemrégiben egy nagyobb betöréssorozatot sikerült felderíteni, melyben ugyancsak segítette a rendőrök munkáját a nagyobb teljesítményű autó.

Néhány nap alatt több telephelyre is betörtek, s ezek az esetek alaposan felbolygatták a város nyugalmát. Mostanra azonban már előzetesben várja további sorsát a három elkövető.

Az új járművel már életmentő akcióban is részt vettek a rendőrök.
Fotós: Mészáros János

Mindeközben a polgárőrök is egyre inkább erősítik a hétköznapok biztonságát Mezőtúron. A korábbinál sokkal gyakrabban és hatékonyabban ellenőrzik a város problémás részeit. Nemrégiben ugyanis szinte teljesen megújult a helyi polgárőr egye­sület.

– Újra felépítettük az egész egyesületet, s mostanra elértük, hogy valóban elhivatott, tevékeny tagjaink vannak – tudtuk meg Kötél János elnöktől.

– Rendkívül fontosnak tartom, hogy folyamatosan jelen legyünk a város közterületein, éjjel-nappal találkozhatnak velünk a mezőtúriak.

– A közvetlen kommunikációban hiszek, ezért amikor csak lehet, kérdezzük a lakókat a felmerülő problémákról, igényekről. Nyilván nem lehetünk ott folyamatosan mindenhol, de arra biztatjuk az embereket, hogy figyeljenek egymásra.

– A SZEM-mozgalom megújításával már több mint ezer házat vontunk be a körbe, ezáltal is növelve a közbiztonságot – tette hozzá a vezető.

A rendezvényeken is figyelnek

Mezőtúr híres arról, hogy nagyon sok nyári rendezvényt szerveznek a városban, amelyek több tízezer látogatót vonzanak. Ezek az elmúlt esztendőben különösebb probléma, bűncselekmények nélkül lezajlottak, többek között épp a rendőrök és polgárőrök folyamatos jelenlétének köszönhetően.

Az idei évben hasonlóképpen készülnek az egyenruhások a kiemelt programokra, arra törekedve, hogy a település többi lakója a rendezvényektől függetlenül, zavartalanul tudja élni megszokott hétköznapi életét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában