SZOLNOK

2018.05.19. 10:30

Véletlenül lökte meg a fiút, kis híján megkéselték érte egy szolnoki szórakozóhelyen

Az egyik megyeszékhelyi szórakozóhelyen tavaly májusban történt, kis híján késelésbe torkolló verekedés ügyében hozott ítéletet nemrég a Szolnoki Járásbíróság.

Egy huszonéves fiút első fokon közérdekű munkára ítélték, míg fiatalkorú társát jogerősen próbára bocsátották. Az eset még tavaly május 21-én, hajnali fél kettő körül, az egyik Szolnok belvárosában található, közkedvelt szórakozóhelyen történt. A kocsmában italozó egyik vendég véletlenül meglökte a fiatalabb vádlottat, aki zokon vette ezt. Veszekedni kezdtek egymással…

K A vitázók végül úgy döntöttek, kimennek a sörözőből, és az utcán rendezik nézeteltérésüket. Itt tovább civakodtak, ami több érdeklődőt is odavonzott. A fiatalabb vádlott megelégelte a vitát, és megütötte a haragosát, de a veszekedést szemlélők elrántották tőle.

Ekkor azonban az idősebb vádlott, hogy barátja mellett kiálljon, odament társa haragosához, és ő is veszekedni kezdett vele, majd megragadta a torkát és a ruházatát, és ököllel fejen ütötte, majd ellökte magától, amitől az az útpadkában megbotlott és elesett.

Támadója ekkor elővett egy közel nyolc centi hosszú pengéjű bicskát, kinyitotta, és fenyegetően a földön fekvő fiatalember felé tartotta. A nézelődők azonban elrántották tőle, aminek hatására eltette a kést.

A fiatalabb vádlott nem látta, hogy a barátjánál kés van, de azt igen, hogy a haragosa még mindig a földön fekszik. Rátámadt, belerúgott, meg is ütötte. Ekkor lépett támadásba ismét az idősebb vádlott, újra elővette a zsebkést, és maga elé tartotta. Időközben azonban a nézelődők rendőrt hívtak.

Az ügyben február 16-án emelt vádat a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság pedig alig két hónappal később, április 27-én hozott ítéletet.

A fiatalabb vádlottat társtettesként elkövetett garázdaság vétsége miatt egy évre próbára bocsátotta. Idősebb társát, aki késsel is fenyegetőzött, társtettesként, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettében mondta ki bűnösnek, amiért száznyolcvan óra fizikai munkakörben ledolgozandó közérdekű munkára ítélte.

A fiatalabb vádlott vonatkozásában az ítélet jogerőre emelkedett, az idősebb vádlott esetében azonban nem – tájékoztatta lapunkat a Szolnoki Törvényszék sajtóosztálya.

Borítókép: Illusztráció, forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában