85 kilós példány

2018.06.12. 17:30

Hatalmas harcsát fogtak Tiszafürednél

Gyorsan bejárta a hír a világhálót: hatalmas harcsát fogtak a Tisza-tavon, Tiszafürednél. Június 8-án délután, Oláh Csaba horgára akadt az óriási példány, mikor a folyó Tiszafüredi és Örvényi szakaszát horgászta.

Ujvári László

85 kilós példány akadt horogra

Forrás: Beküldött fotó

– Egyedül voltam kint a vízen, későn indultam pecázni. Először újszerű gumihalat raktam fel, de egy hirtelen megérzés után a régire váltottam. Ezt ragadta meg a harcsa – idézte fel a történteket a horgász. Ezután jött még csak a neheze...

Valamivel több, mint egy órán át tartott a fárasztás. A harcsa körülbelül félóra múltán elfáradt és csak lógott a horgon, így nem volt egyszerű kiemelni.

Négyszer nem sikerült, ötödik alkalommal tudta csak beemelni a csónakba. Hiába húzta fel négyszer egymás után, amint hozzáért, a hatalmas hal szabadulni próbált.

– Iszonyatosan nehéz fárasztás volt. Sok halat fogtam már, ennél nagyobb harcsát is, de ez a küzdelem felülmúlt minden eddigit. Méltó volt egy tisza-tavi harcsához – fogalmazott.

85 kilós példány akadt horogra
Fotó: Beküldött fotó

A küzdelmet sokan végignézték, kikötősök, parton és vízen lévők, bámészkodó turisták. Végül párja és barátja segített mérlegelni: 241 cm, 85 kg.

Mikor kiemelte, puszta kézzel nyúlt a harcsa szájába, karja és kézfeje most is tiszta seb. De ezekre a sérülésekre jó érzés ránézni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában