Múzeumok Éjszakája

2018.06.18. 16:35

Huszonhárom szervezet csatlakozott idén a népszerű kezdeményezéshez

Idén is rendkívül színvonalas programokkal készültek az intézmények a Múzeumok Éjszakájára, melyet június 23-án rendeznek meg.

Czakó Nóra

Szalay Ferenc polgármester a hétfői, TISZApART Moziban megrendezett sajtótájékoztatón kifejtette, minden városi program célja, hogy a szolnokiakban tudatosítsa, egy olyan városban él, amelynek igenis van múltja, történelme és hagyományai, melyekre büszkén és bátran lehet építkezni. A Múzeumok Éjszakája pedig ezt meg is mutatja.

Tapasztó Ildikó, a polgármesteri hivatal oktatási, kulturális és sport osztályának vezetője elmondta, hogy ebben az évben huszonhárom szervezet fogott össze és csatlakozott ehhez a rendezvényhez, mely országos szinten is kiemelkedőnek számít.

Újdonságnak számít idén a Szigligeti Színház programja, ugyanis az intézmény új szereplőként csatlakozott a rendezvényhez. Mivel az épület felújítás előtt áll, ezen a különleges napon az érdeklődők a kulisszák mögötti területekre is betekinthetnek.

Emellett a sorkatonai múzeum és a kis zsinagóga is kuriózumnak számít. Újonnan csatlakozott még a népszerű kezdeményezéshez a Talifish Teaház és Klub, a TISZApART Mozi, a római katolikus, református és evangélikus templomok, a Hotel Tisza Étterem, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, a JNSZM TIT és a Gördögök SE.

A közlekedésben is olyat kínálnak a szervezők, amely szinte egyedülálló az országban, hiszen ingyenes buszjárattal és kerékpártúrához csatlakozva is körbe lehet járni a helyszíneket. Emellett nyereményjátékkal is kedveskednek a látogatóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában