MÚLTIDÉZŐ

2018.07.27. 12:44

Régi hírek a megyéből – Szépségversenyt tartottak Szentgyörgyön

E heti múltidézőnk keretében 21 évet megyünk vissza az időben. 1997-ban is számos érdekes hír született megyénkben, ezekből szemezgettünk most Olvasóinknak.

A hatodik Alsó-Jászság szépe-választáson a 93-as nevezési számmal induló helybéli Törő- csik Mónika (képünk jobb oldalán) győzött

Fotó: Csabai István

1997. július 19.

Szolnok is segített Lengyelországon

Segélyszállítmányok indultak Szolnokról az árvíz sújtotta Lengyelországba. A magyar kormány által felajánlott tizenöt nagy teljesítményű szivattyúhoz közel tízmillió forintos értékben szállít szerelvényeket a Közép- Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság.

Fotó: M.J..

Péntek délelőtt három kamiont raktak meg és indítottak útnak a védelmiosztag-telepükről. Az 500 milliméter átmérőjű csövek mellett különböző kötőidomokat és tömítéseket is visznek a kamionok.

1997. július 19.

Befejeződött a XX. jubileumi nyári kyokushin karate edzőtábor Szolnokon.

Fotó: Csabai István

A Tisza-ligeti Sportcsarnokban pénteken megrendezett övvizsgákon a legjobbaknak ötven ellenféllel szemben kellett bizonyítaniuk felkészültségüket.

1997. július 28.

Királynőválasztás Szentgyörgyön

Hatodik alkalommal rendezték meg szombaton Jászalsószentgyörgyön az Alsó-Jászság szépe-választást. Hosszas tanácskozás után a zsűri a képzeletbeli trónra Törőcsik Mónikát ültette, mellé pedig Nagy Anita és Kelemen Henrietta állhatott udvarhölgynek. A közönségdíjat Gulyás Judit nyerte el.

A választást és az eredményhirdetést Anna-bál követte. Helyi szokás szerint a bírálóbizottság férfi tagjai táncba vitték a győztes hölgyeket, majd megkezdődött az össznépi mulatozás.


A hatodik Alsó-Jászság szépe-választáson a 93-as nevezési számmal induló helybéli Törőcsik Mónika (képünk jobb oldalán) győzött.
Fotó: Csabai István

A vigasságot azonban megzavarta egy ízetlen tréfa. Hajnalban ismeretlen telefonáló egy bomba felrobbantásával fenyegetőzött. Az épületet a helyszínre érkező

szakemberek kiürítették és átvizsgálták, de szerencsére a bejelentés csak vaklármának bizonyult.

A kényszerű szünet után már zavartalanul folytatódott a mulatság, a fiataloknak nem szegte kedvét az eszement viccelődés. A győztesek sem mentek haza, egészen reggelig szórakoztak a művelődési házban. G.Z.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában