SZOLNOK

2018.08.10. 12:45

A hőségriadóban sem okoz gondot a vízellátás

Csapadékmentes, száraz, forró napokat élünk manapság. Hőségriadó van, és egyre kritikusabb jelei mutatkoznak az aszálynak. Az élővizek is egyre sekélyebbek.

Mészáros Géza

– Nem okoz gondot a lakosság vízellátásában a Tisza alacsony vízállása Szolnoknál – tudtuk meg Magyarné Bede Mariannától, a Víz- és Csatornaművek Koncessziós Zrt. Szolnok műszaki igazgatójától.

A szakember hozzátette, a Szolnoki Felszíni Vízmű – melynek üzemeltetését a VCSM Zrt. Szolnok végzi – a megyeszékhelyet és további hét környező települést (Tószeget, Zagyvarékast, Újszászt, Szászbereket, Rákóczifalvát, Rákócziújfalut és Szajolt) látja el ivóvízzel.

– Van még elegendő víz a Tiszában, így nem kell elrendelni a közeljövőben korlátozást – mondta.

Magyarné Bede Marianna azt is elmondta, a lakossági vízfogyasztás „csupán” minimális növekedésében az is közrejátszhat, hogy sokan távol a lakhelyüktől töltik a nyarat.

Hozzátette, a közelmúltban tapasztalt magas hőmérséklet a Liget Termálstrand és Élményfürdő látogatottságában érzékelhető. Míg júliusban és augusztusban a hétköznapokon 60-70 százalékos vendégforgalommal üzemelt, addig hétvégenként százszázalékos a létesítmény kihasználtsága – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában