SZOLNOK MEGYE

2018.08.26. 12:30

Ajándék tanszereket kapnak a rászoruló gyerekek a sulikezdéshez

Országosan ezer gyermeknek segíti a beiskolázását a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet az összegyűlt pénzadományokból. Az adományból megyénkbe is jut: a tanszerekből, füzetekből, tolltartóból és íróeszközökből álló csomagok már megérkeztek a szervezet szolnoki Családok Átmeneti Otthonába.

Molnár-Révész Erika

– A megyeszékhelyen ötven család részesül a csomagban, emellett ötven családot tudunk majd támogatni, hogy a hiányzó felszereléseket megvásárolják. A tanszereken túl az egyéni kérésekben is tudunk segíteni, például a szemüveg támogatását is meg tudjuk oldani. Ezeket kiemelt partnerszervezeteken keresztül juttatjuk el a támogatottaknak, tehát nem minket kell keresni, hanem a Család- és Gyermekjóléti Szolgálatot – tájékoztatta hírportálunkat Sándorné Pólik Róza intézményvezető.

Hozzátette, az ötven, tanszereket tartalmazó csomagot a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolába, valamint a Szent Tamás Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola tanulói kapják, az átmeneti otthonban lakó gyermekek ugyanis általában ezekben az iskolákban tanulnak.

A szolnoki otthon vezetője azt is elmondta, az egyik áramszolgáltatónak köszönhetően az óvodásokat is tudja támogatni a segélyszervezet.

Idén a Szent Tamás Görögkatolikus Óvodába járó csöppségek összesen nyolcvan, pizsamát, váltócipőt, törölközőt és rajzfelszerelést is tartalmazó csomagot kaphatnak.

Gáncs Kristóf, a segélyszervezet kommunikációs igazgatója elmondta, nagyon bíznak benne, hogy idén is sikeres lesz a legszegényebbeket segítő akció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában