TÖRTEL

2018.08.10. 10:30

Hangoskodás zavarja a lakók nyugalmát a településen

A falu önkormányzata a minap közösségi oldalán közölte, több panasz is érkezett hozzájuk, hogy egyesek zajjal járó munkákat végeznek ingatlanjaikon.

Hartai Gergely

Figyelmen kívül hagyva ezzel mások pihenését. A hivatal ezért arra kérte a lakókat, ügyeljenek a helyi rendelet betartására. Egyúttal figyelmeztettek, aki zajt keltő, és mások nyugalmát megzavaró tevékenységet végez, kétszázezer forintig terjedő bírsággal sújtható.

Így a szabályok szerint tilos háborgatni a környék nyugalmát hétköznapokon 20 óra és reggel 8 óra között, szombatonként 20 óra után, de vasárnaponként és ünnepnapokon is.

A rendelettel és a helyi esetekkel kapcsolatban lapunk több ízben kereste a polgármesteri hivatalt, érdeklődésünkre azonban nem válaszoltak.

Zajos eseményekről a helyi polgárőrséghez is érkezett bejelentés a napokban. Nagy Zoltán, a Törteli Faluvédő Polgárőr Egyesület alelnöke elmondta, ritkán jelentkeznek náluk a lakosok olyan esetekkel, melyek hátterében a nyugalom megzavarása áll.

Havonta átlagosan csupán egy ilyen jellegű bejelentés érkezik a faluvédőkhöz. Nemrégiben viszont elkélt a segítségük.

– Múlt héten szerdán este fél tízkor arról kaptunk bejelentést, hogy az egyik vendéglátóipari egységből jövő hangoskodás zavarja a környék nyugalmát – árulta el a vezető. Hozzátette, ezt megelőzően három hete kellett közbeavatkozniuk kollégáinak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában