SZOLNOK/ BALATONSZEMES

2018.08.28. 16:26

Újabb fesztiválon aratott sikert a szolnoki táborban forgatott versfilm

A Kaleidoszkóp VersFesztivál után a hétvégi Bujtor István Filmfesztiválon aratott sikert a tavalyi MegaVers Táborban forgatott versfilm, a Híd-avatás.

Joó Zsuzsa

A Molnár Gyöngyi és Zámbori Soma által rendezett rövidfilm a fesztivál fődíját vitte el. A moziban a tavalyi, kilencedik Megavers című televíziós vetélkedő versenyzői szerepeltek.

A fiatalok öt nap alatt forgatták le a nem egészen tízperces rövidfilmet, profi stábbal és a négy mentorral: Farkasházy Istvánnal, Kovács Mártonnal, Molnár Gyöngyivel és a tábor vezetőjével, Zámbori Somával.

Soma korábban úgy nyilatkozott hírportálunknak, hogy a forgatás pont olyan volt, mint egy nagyjátékfilmnél: használtak világosítást, füstgépet, forgattak éjszaka, tehát a gyerekek átélték, hogy milyen kicsiben egy filmforgatás.

– Már ezzel is tovább gazdagodtak – mondta Zámbori Soma, hozzátéve, a Híd-avatást egyfajta oktatáskiegészítő anyagként is lehetne használni a jövőben az irodalomórákon. Ezzel téve fogyaszthatóbbá, népszerűbbé a verseket a sajnos egyre kevésbé olvasó generáció számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában