APRÓVADAK

2018.09.18. 18:45

Készülnek a vadászszezonra Törtelen és környékén

Ezekben a napokban mi is készülődünk a vadászati szezonra… – kezdte mondandóját Cseh János. A Rákóczi Ferenc Vadásztársaság vadászatszervezője elmondta, az Alföldnek ezen a vidékén másként készülnek fel az új idényre, mint a magasabban fekvő területeken.

Hartai Gergely

– Térségünkben ugyanis nincs gímszarvas, holott sok helyen épp most van a bőgés ideje. Törtelre és környékére inkább az apróvadállomány jellemző – magyarázta a szakember.

S arra is kitért, hamarosan a nyúl és a fácán vadászata kezdődik el a térségben. A törvény október elsejétől engedi meg mindezt. Ennek megfelelően mi is ehhez a naphoz igazítjuk a vadászatokat – tette hozzá.

Cseh János elárulta, az őszi idő közeledtével egyre nagyobb gondot fordítanak a vadállomány élelmezésére.

– Az apróvadakat hamarosan etetnünk kell, s ezt a feladatot zömében a hidegebb napokon végezzük majd – mondta, hozzátéve, ebben az idényben nem jönnek külföldi érdeklődők a vadászatokra. Az apróvadak kilövésére inkább a társaság tagjai vállalkoznak.

Az egyesület azonban nemcsak a vadakra fókuszál, hiszen az ősszel a diákoknak kedveznek a programokkal.

– Két hét múlva rendezzük szakmai napunkat, melyen minden évben a rendhagyó környezetismeret-óráké a főszerep. Most ugyancsak ezt szeretnénk megvalósítani… – részletezte a vezető.

A programokon egyébként vadászok „képzik” a környező települések iskoláiból érkező gyerkőcöket. Ráadásul idén először szolnoki osztály ismerkedhet meg a természettel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában