GALÉRIÁVAL

2018.09.30. 19:47

Minden a halról szólt a Tisza fővárosában

Rengeteg érdeklődőt vonzott a 6. Tiszai Hal Napja és Szolnoki Sparhelt fesztivál szombaton a Tiszai hajósok terére és a Tisza-partra, ahol természetesen minden a halról szólt.

Czakó Nóra

Fotó: Mészáros János

Korán reggel horgászversennyel indultak a programok, majd hasadtak a tűzifák és bemelegedtek a sparheltek, hogy igazán különleges, halas finomságok készüljenek.

A kész ételek aztán zsűri elé kerültek, akik a káposztás harcsát, a tabáni halászlevet, a halsaslikot és a füstölt tiszai süllőt találták a legfinomabbnak.

Fotó: Mészáros János

A fesztivál azonban nemcsak gasztronómiai, de kulturális élményt is nyújtott, hiszen koncertek és filmvetítés is színesítette a programokat. A gyerekek is találtak maguknak elfoglaltságot, hiszen kishajót készíthettek, valamint kipróbálhatták a népi játékokat és az akadálypályát is.

A Tisza-parton felállított kis medencében pedig élő halak várták a pecázni vágyó kicsiket és nagyobbakat is.

A legérdekesebb programnak azonban a kecsegetelepítés bizonyult. A gyerekek lelkesen hordták lavórokban a halakat a folyóhoz, hogy ott aztán szabadon engedjék őket...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában