SZOLNOK

2018.09.02. 11:21

Példamutató tevékenységéért kapott díjat Kondor Balázs

A megyei közgyűlés államalapításunk emlékére tartott ünnepi ülésén Kondor Balázs, a MÁV Zrt. szolnoki forgalmi csomóponti főnökségvezetője a megye fejlődésének elősegítése, értékeinek növelése érdekében kifejtett kimagasló, példamutató tevékenységének elismeréseként a Jász-Nagykun-Szolnok Megyéért Díjat vehette át.

Szathmáry István

Kondor Balázs irányítja majd a szolnoki állomás felújítását is

Fotó: Bíró Zoltán

– Mennyiben ismerték el a díjjal a magánembert, illetve az itt is ténykedő felelős vasúti vezetőt?

– Meglepetésként ért a közgyűlés elnökének az elismerésről értesítő levele. Bevallom, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatójától a közelmúltban kapott A Vasút Szolgálatáért és az idei március 15-i ünnep alkalmából a nemzeti fejlesztési miniszter által adományozott A Közlekedésért Érdemérem mellett kimondottan jólesett, hogy a régióban is elismerik a tevékenységemet. Úgy gondolom, a legrangosabb megyei díj az általam képviselt értékrend alapján a régióban az elmúlt hét esztendő során elért vasúti és kulturális eredmények rangos elismerése. Egyaránt szól személyemnek és az általam irányított csapatnak. Hivatásom olyan lehetőségeket adott és ad, amelyeket a biztonságos vasúti forgalom területi irányítása mellett a közjó gyarapítására és a MÁV pozitív külső megítélésének erősítésére tudok fordítani. Ez a közösségi szellem ritkább az én korosztályomban, talán ezért is gondoltak rám, mint az egyik legfiatalabb jelöltre a díj odaítélésekor. Erre a jövőben is igyekszem rászolgálni.

– Hosszú ideje részt vesz Szolnok és a megye kulturális életében is. Ez annak jele, hogy messziről érkezett emberként is egyre inkább itteni polgárnak érzi magát?

– Fontos számomra a múlt értékeinek megőrzése, mert ez további értékteremtésre ösztönöz. Így álmodtam meg és hoztam létre a vasúttörténeti magángyűjteményemnek helyet adó Szolnoki Vasúti Almáriumot. Szintén ez vezetett abban, hogy a Szolnok város és a vasút kapcsolatát kulturális alapokon 143 éve meghatározó MÁV Férfikórust pártfogoljam. Mindezt küldetésnek tekintem. Hét esztendeje érkeztem Szolnokra, ahol csodálatos lehetőségeket találtam a vasúttal kapcsolatos értékteremtésre. Elképzeléseim – a MÁV-csoport mellett – találkoztak a megye és a város vezetésének szándékaival. Támogatásukkal sikerült vérbeli szolnoki lokálpatriótához méltó alkotásokat megvalósítanom. Így már igazi alföldi, szolnoki polgárnak érzem magamat.

Kondor Balázs irányítja majd a szolnoki állomás felújítását is
Fotó: Bíró Zoltán

– Szolnok meghatározó része a vasút. Kívánja-e a jövőben is erősíteni ezt a régi kapcsolatot a megye, a város és szolgálati helye között?

– A megye, a megyeszékhely és a vasút élete szétválaszthatatlanul összeforrt 171 évvel ezelőtt, a példaértékű kapcsolat fenntartása és erősítése hivatásomból eredően kötelességem a jövőben is.

–Feltehetően ön irányítja majd a szolnoki csomópont felújítását. Mi várható ezen a téren?

– A szolnoki állomás teljes felújításának elkészültek a tervei. A munkák kezdetének időpontját a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. határozza majd meg, kormánydöntés alapján. Bízom benne, hogy ezt a szakmai kihívásokban bővelkedő állomás-felújítást én fogom a közeljövőben irányítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában