PROGRAM

2018.09.09. 13:01

Találkozóra hívja Kisújszállás városa az elszármazottakat

A város idén ismét találkozóra hívja haza az elkerült, elköltözött, korábbi lakosait. A kétévente meghirdetett találkozót szeptember 21–23-án, a Kivilágos Kivirradtig Fesztiválhoz kapcsolódva tartják.

Daróczi Erzsébet

Pénteken tizennégy órakor a Vigadó Kulturális Központban Kecze István polgármester köszönti a megjelenteket, és mutatja be a Nagykunság kulturális fővárosa eredményeit szóban és filmben. Ezután a Boglya zenekar – a Kisújszállásról elszármazott Földesi János és zenekara – műsora kezdődik.

A résztvevők fél ötkor autóbusszal indulnak a hajdani kontai iskola helyére. A Városvédő és -Szépítő Egyesület céljául tűzte ki a város határában egykor álló elemi népiskolák helyének emléktáblával való megjelölését. Így került már tábla a Göröngyösi, a Turgonyi, a Lipcsey és a Csorbai iskola helyére. Most a Kontai elemi népiskola helyét jelölik meg, s itt lesz az egykor ott tanulók és lakók baráti találkozója is.

Szombaton a Kivilágos Kivirradtig Fesztivált rendezik több helyszínen, számtalan programmal. Vasárnap délelőtt nagykunsági körutazást szerveznek, melyet dr. Tóth Albert egyetemi tanár vezet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában