GALÉRIÁVAL

2018.10.03. 09:21

Kedvenc meséjüket adták elő a gyerekek a füredi könyvtárban

Négy korcsoportban hirdetett mesemondó versenyt a Városi Könyvtár és Információs Központ. Október 2-án délután a város minden iskolájából érkeztek gyerekek.

Ujvári László

Fotó: Ujvári László

A Benedek Elek születésének százötvenkilencedik évfordulója alkalmából szervezett versenyen kizárólag alsó tagozatos diákok indulhattak. A résztvevők szabadon választott magyar népmesét adtak elő, maximum négy percben.

Külön értékelte a zsűri az első, második, harmadik és negyedik osztályos mesemondók produkcióját.

Az első korosztályban Varga Zádor, a második osztályosok között Lendvai Laura végzett az első helyen. Előbbi a Bán Zsigmond Református, utóbbi a Szent Imre Katolikus Általános Iskola tanulója. A két oktatási intézmény kis diákjai végeztek a másik két korcsoport élén is.

Harmadik osztályosok között a Szent Imre iskola tanulója, Garabecz Berta Hunor volt a legügyesebb. A negyedik korosztályban pedig megosztott első helyet hirdettek. A Bán Zsigmond iskola két tanulója, Szalontai Bendegúz és Újlakán Nándor bizonyult a legjobbnak.

A versenyen résztvevő és díjazott gyerekek értékes könyvjutalomban részesültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában