ESZKÖZFEJELSZTÉS

2018.10.17. 10:25

Új udvart kaptak a mezőtúri ovisok

Közel húszmillió forintos támogatást nyert el a Csoda-vár Központi Óvoda eszközfejlesztésre. Ennek köszöntetően az elmúlt időszakban játszóudvar készült.

Szilvási Zsuzsa

Három évvel ezelőtt ugyanis a város önkormányzata megvásárolta a Csoda-vár Központi Óvoda óvod udvara melletti telket. Idén aztán az óvoda udvarához csatolták ezt a területet, melyre ezt követően a pályázati forrásból több mozgásfejlesztő játékot helyeztek el.

Az óvoda alkalmazottai a játékok kiválasztásánál a jó minőséget és a mozgásfejlesztés komplexitását tartották elsődlegesnek. A pályázat keretében összesen huszonegy játékot telepítettek az udvarra, komplex fejlesztés folyik ezen a területen is. Két kerékpárúttal gazdagodott a játékpark, melyhez futókerékpárokat, kiskerékpárokat és bocar kisautókat vásároltak.

Ezek a játékok nagymértékben fejlesztik a gyermekek egyensúlyérzékét, állóképességét. Az új elemek között helyet kapott még egy kötélgúla és két trambulin is.

A következő feladat a parkosítás lesz annak érdekében, hogy minél szebb és kényelmesebb környezetben tölthessék idejüket a kicsik a szabadban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában