MEZŐTÚR

2018.11.28. 09:30

Hátrányos helyzetben élő diákokat segítenek

A Hass, alkoss, gyarapíts! és a Nőjj itthon nagyra! című helyi ösztöndíjprogramok keretében olyan helyi ösztöndíj alapítására nyílik lehetőség, melyet a településen élő, tehetséges és szociálisan rászoruló diákok és a felsőoktatásban továbbtanulók számára írtak ki.

Szilvási Zsuzsa

Nagyszerű lehetőség ez mindazok számára, akiknek szerényebb anyagi lehetőségeik miatt egyébként csak álom lenne a továbbtanulás. A programokba olyan fiatalok jelentkezését várja az önkormányzat, akik aktív tagjai a helyi közösségnek, és akikre büszkék lehetnek a településen élők.

A „Hass, alkoss, gyarapíts” ösztöndíjprogram keretében legfeljebb harminc diáknak, havonta maximum tizenötezer forint összegű ösztöndíj adható tíz hónapon keresztül, míg a „Nőjj itthon nagyra!” ösztöndíjprogram keretében legfeljebb huszonkét fiatalnak, ugyancsak maximum tizenötezer forintos ösztöndíj adható, szintén tíz hónapon keresztül.

A jelentkezéseket november 30-ig lehet benyújtani, ezt követően dönt az ösztöndíjak odaítéléséről a testület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában