SZOLNOK MEGYE

2018.11.29. 10:50

Beszámoltak a megyei foglalkoztatási paktumról

A munkaerőpiaci programokban 445 fő vett részt, e létszámból 328-an kaptak bér- és járuléktámogatást és 112-en vettek, illetve vesznek részt képzésekben – hangzott el a megyei foglalkoztatási paktum szerdai sajtótájékoztatóján.

Kovács Berta

A megyei önkormányzat, a kormányhivatal és a megyei önkormányzati hivatal alkotta konzorcium és a megyei kereskedelmi és iparkamara a megyeházán számolt be a 2020. február 29-ig tartó projekt előrehaladásáról és a foglalkoztatási helyzetről, gazdasági teljesítményről.

A foglalkoztatást elősegítő bérjellegű támogatások esetében 16 álláskeresőnek úgynevezett sorolt támogatást állapítottak meg, ebből 12-en először 90 napos munkakipróbálási támogatásban, majd változó hosszúsággal 70 százalékos bértámogatásban részesültek.

Egy képzést sikeresen befejező ügyfél elhelyezkedését bérköltség-támogatással segítették, míg 2 fő a vállalkozói ismeretek megszerzése után önfoglalkoztatási támogatást kapott. A képzésbe vont 112 fő közül 32 képzése fejeződött be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában