abony

2018.11.01. 10:28

Jövő májusra megújul az abonyi óvoda

Folyamatban van az Abonyi Gyöngyszemek Óvoda Apponyi Úti Tagintézményének felújítása. A munkálatokkal várhatóan jövő májusban végeznek a szakemberek.

Hartai Gergely

Darányi Erika, az önkormányzat sajtóreferense közölte, a város erre a célra csaknem hetvennégymillió forint támogatást kapott.

– E forrás segítségével történik meg többek között az Apponyi út 5. szám alatti intézmény épületszerkezeti, gépészeti és villamossági felújítása – taglalta.

Emellett az épület energetikai fejlesztése és akadálymentesítése is a korszerűsítés részét képezi majd. A szóvivő arról is beszámolt, a városi fenntartású óvodában mindennapossá váltak a meghibásodások, ráadásul az eszközök átlagéletkora is elérte már a húsz évet.

– A munkálatok során a kötelező eszközöket, valamint kerékpár- és babakocsi-tárolót is kiépítik. Az intézmény előtt pedig parkolóhelyeket alakítanak ki – emlékeztetett. A hivatal a fejlesztéstől azt reméli, az épület üzemeltetése jelentős megtakarítást eredményez az önkormányzat számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában