vigyázni kell rá

2018.11.11. 10:27

Új utcabútorokat kap több városrész is Szolnokon

Az önkormányzat folyamatosan cseréli az utcabútorokat, ezzel is szépítve a megyeszékhelyt.

Legutóbb a Sebestény úton, azt megelőzően a Balogh Béla út melletti parkban állítottak fel új szemeteseket és padokat. Egy-egy utcabútor kihelyezése százezer forintos tétel, ezért nem mindegy, mennyire vigyáz rá az adott lakóközösség.

– Meggyőződésem, hogy számos olyan elem, utcabútor van a városban, amelyre már nem szabad pénzt áldozni, mert elavultak, tönkrementek. Ettől függetlenül a városban még egy ideig találkozhatunk majd ilyenekkel, ám folyamatosan újítjuk meg ezeket – mondta el Fejér Andor alpolgármester.

Az önkormányzat csaknem 7 millió forintot áldoz a kukák, a padok és a biciklitárolók cseréjére és még további 5 millió forintot szán a folytatásra.

A Széchenyi- mellett a Tallinn városrész és a Jósika út környékén is megújulnak az utcabútorok. A padok és kukák nem olcsók, kihelyezésüket tovább drágítja a betontuskók öntése, a stabil alap kiépítése. Fontos az eszközök rendeltetésszerű használata, amire azonban már a lakóközösségnek is érdeke odafigyelni, ha sokáig meg szeretné őrizni azok épségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában