kunhegyes

2018.12.07. 18:42

Bemutatták Percze Miklós új verseskötetét

Tűzről álmodom címmel jelent meg a napokban az Új Néplap egykori munkatársa, Percze Miklós költő új verseskötete. December 6-án a Zsigmond Ferenc Városi Könyvtárban mutatták be az új könyvet.

Ujvári László

dav

Fotó: Ujvári László

A könyvtár vezetője, Veres Edit köszöntötte a megjelenteket, majd kötetlen beszélgetés kezdődött.

– Igyekeztem megfelelni korábbi ígéretemnek, miszerint érzelmesebb, szívhez szóló verseket hozok a következő kötettel – kezdte a szerző. Most megjelent verseinek jelentős része a kötődést járják körbe, érzelmeit és gondolatait szedve rímekbe.

A kötet illusztrálásában segítségére voltak barátai, népi iparművészek, Czupp Pál fafaragó és Kovács Imre tiszafüredi kovácsmester. A kiadvány szerkesztésében Víg Márta volt segítségére.

Fotó: Ujvári László

A bemutatóra ellátogatott Bátai Tibor költő, a szerző jó barátja, zenés-verses párbeszéd alakult ki a rímfaragók között. Érdekesség, hogy Percze Miklós a kötet megjelenése előtt születésnapját, a bemutató napján pedig névnapját ünnepelte. A szerző számára tehát hármasünnep volt a kunhegyesi alkalom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában