SZOLNOK

2019.01.22. 17:27

50 éves a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus

A Szolnoki Bartók Béla Kamarakórust 1969 januárban alapította a szolnoki városi tanács, azóta is hivatásos együttesként működik. Fenntartója alapítása óta az önkormányzat, de működéséhez az Emberi Erőforrások Minisztériuma is támogatást nyújt.

Molnár-Révész Erika

A kórus jubileumi programsorozatát január 22-én, a szolnoki Magyar Kultúra Napja alkalmából tartott ünnepségen kezdte két, szintén ötven éves jubileumát ünneplő szolnoki együttessel közösen, a Légierő Zenekar Szolnokkal és a Szolnoki Népdalkörrel – számolt be az erről szóló sajtótájékoztatón Molnár Éva, aki harminc éve vezeti a kórust.

A program szerint Szolnokon egyebek mellett a Tisza Moziban, a református templomban, az Aba-Novák Agórában, a belvárosi templomban és a városháza dísztermében is adnak hangversenyt.

De számtalan országos helyszínen is fellépnek, például Budapesten a Zeneakadémián, vagy a Magyar Rádióban. Emellett szerepelnek például a Természet Operaháza Tisza-Tavi Fesztiválján is, Tiszafüreden.

A kórus jelenlegi felállása. Fotó: Beküldött fotó

A kórus részt vesz a Semmelweiss Emlékév keretében a Bartók Plusz Operafesztivál és a Budapesti Operettszínház több helyszínen bemutatott közös produkciójában is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában