SZOLNOK

2019.01.13. 17:17

Dominik régi vágya teljesült az új bringával

Dominik az egyik szolnoki tízemeletesben él a nagymamájával. A legújabb BMX-ét egy szolnoki fiatalember ajándékozta neki karácsonyra.

Szoljon.hu

Dominik nagyon örült a BMX-nek.

Forrás: Beküldött fotó

Már a nyári hónapokban pedzegette nagymamájának, mennyire örülne egy menő BMX-nek, hiszen a legtöbb barátja olyanon teker a nyári szünetben. Dominiknak ugyan van bringája, de azt lassan kinövi. Ebben a korban a gyerekek úgy nőnek, mint a gomba.

Ekkor jött a képbe egy fiatal szolnoki férfi, Benedek, aki a karácsonyi ünnepek közeledtével úgy érezte, szeretne meglepni egy rászoruló szolnoki kissrácot: eladományozza a szinte új állapotban lévő, alig használt BMX-ét.

Előtte azonban ráfért egy kis tatarozás a kétkerekűre, ezért a felkeresték a szolnoki Stop Shop kerékpár és alkatrész kereskedést, hogy a tulajdonos járuljon hozzá az ajándékozáshoz, és tegye rendbe a kerékpárt. Szerencsére az üzletvezető boldogan beleegyezett a kérésbe, így felfújta a gumikat, beolajozta a láncot, de még egy egyedi féket is felszerelt a bringára, mindezt természetesen díjmentesen.

Benedek a Facebook segítségével jutott el Dominikhoz, akivel már 2018. december 23-án sor került a találkozóra. A Jézuska most egy nappal korábban érkezett, mint ahogyan azt a kisfiú várta.

A karácsonyt megelőző napokban is repkedtek a mínuszok, ezért a lépcsőházban történt meg az ajándék átadása. Dominik nagyon hálás volt, még bent a lépcsőházban nekiállt bringázni, kis gyakorlás után pedig már segítség nélkül tekert.

Cudar idő volt ugyan, de a nagymamája megengedte neki, hogy hátul guruljon pár kört gyorsan. Nem volt könnyű, de egy fotóra azért sikerült megállítanunk.

Dominik nagyon örült a BMX-nek.
Fotó: Beküldött fotó

A bringa mellé kapott térd-, könyök- és csuklóvédőt is, bár ahogyan ismerjük a gyerekeket, csak addig viseli majd ezeket, amíg a mama szeme ellát. A sarkon túl, a barátaival bandázva nem várhatja el senki, még a nagymama sem, hogy komplett védőfelszerelésben „égőzzön”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában