SZOLNOK

2019.01.09. 06:54

Nem alkalmas a Holt-Tisza jege sportolásra

Minden nap megmérik a Holt-Tiszán a jég vastagságát a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai, melyből megállapítható, hogy alkalmas-e a sportolásra, illetve arra, hogy rá lehessen menni.

Czakó Nóra

Mint azt megtudtuk, tavaly december végén 3,5–4 centimétert mértek, hétfőn pedig csupán 2,5 centimétert.

Fotó: Mészáros János

Ehhez az kell, hogy elérje a 10–12 centimétert. Mint azt megtudtuk, tavaly december végén 3,5–4 centimétert mértek, hétfőn pedig csupán 2,5 centimétert. Ugyan a következő időszakban tartós hideg várható, de ez sem lesz elég ahhoz, hogy elérje a jég a kellő vastagságot.

Illés Gergely őrnagy, a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának vezetője felhívta a figyelmet arra, hogy a folyóvizek jege, még ha kellőképpen vastag, akkor is veszélyes, ezért tilos rámenni.

Csak az állóvizek jegét szabad sportolásra használni. Ha viszont a jég olvad, mozog vagy nem kellőképpen vastag, akkor erre is tilos rámenni, illetve korlátozott látási viszonyok között vagy éjszaka sem szabad rajta tartózkodni.

Emellett bármilyen járművel, tehát még kerékpárral is tilos rámerészkedni. Szintén fontos, hogy ha léket vágnak például a horgászok a befagyott tó jégfelületén, akkor azt meg kell jelölniük.

Mint azt megtudtuk,
tavaly december végén 3,5–4 centimétert mértek, hétfőn pedig csupán 2,5 centimétert.
Fotó: Mészáros János

Az osztályvezetőtől azt is megtudtuk, tapasztalataik szerint az állampolgárok egyre tudatosabbak és szabálykövetőbbek, de azért előfordul, hogy intézkedniük kell, mert az állampolgár fittyet hány a szabályokra, és ezáltal az életét is veszélybe sodorja.

Arról pedig, hogy a Holt-Tisza jege alkalmas-e az azon tartózkodásra, a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányságnál lehet érdeklődni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában