Szolnok

2019.02.27. 16:33

Életre keltik a papíron megálmodott ruhákat

Több éves kihagyás után újra meghirdette divatrajz pályázatát a Szolnoki Szolgáltatási SzC Ruhaipari Középiskolája és Általános Iskolája.

Czakó Nóra

Idén először azonban nem csak az intézményben tanulók küldhettek be alkotásokat, hanem bármely megyei általános iskola felsős diákjai.

Összesen 189 rajz érkezett a pályázatra tizenkilenc intézményből, melyek közül négy volt szolnoki. A legeredményesebb iskolák a Tiszaföldvári Kossuth Lajos Általános Iskola, a szolnoki Szegő Gábor Általános Iskola, a Szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Szolnoki Fiumei Úti Általános Iskola lett.

A szakmai zsűri közel hetven alkotást díjazott. A legjobb pályázatokat arany, ezüst és bronz minősítéssel ismerték el. Mivel a pályázat mottója a „Tervezd meg! Mi elkészítjük” volt, a tizenhárom arany minősítést érő alkotást meg is valósítják az iskola tanműhelyében.

Az elkészült ruhákat jövő szerdán a városháza dísztermében egy jótékonysági divatbemutatón meg is lehet tekinteni. A bevételt a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet gyermekosztálya „Gyermekeink egészségéért” Alapítványa számára ajánlják fel.

Simon Gyula tagintézmény-vezetőtől megtudtuk, hogy ezzel a pályázattal az általános iskolák felé akarnak nyitni, és szeretnék népszerűsíteni azokat a szakmákat, amelyek nálunk tanulhatók.

– Azt látjuk, hogy óriási az igény nem csak a varrónőkre, de a tervezőkre is, ezért szeretnénk felhívni a figyelmet ezekre a szakmákra – mondta lapunknak Simon Gyula.

– A pályázat pedig rávilágított, hogy a gyermekek egy részében megtalálható a lappangó tehetség, hiszen nagyon szép alkotások érkeztek. Emellett így próbálunk a gyerekeknek egy olyan élményt nyújtani, ami akár arra is ösztönözheti őket, hogy ezt a szakmát válasszák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában