Nagyiván

2019.02.27. 06:58

Kátyúzással orvosolják az úthibákat Nagyivánon

Az elmúlt hetek időjárása kedvezett a burkolathibák kialakulásának a 3402-es mellékúton. Várhatóan április első felében végzik majd a javítási munkákat, azonban egy átfogó felújítás orvosolná leginkább a problémákat.

Ujvári László

Fotó: Ujvári László

A települést elkerülik a 34-es és 33-as számú főutak. A Tiszaörsnél leágazó 3402-es számú mellékút gondoskodik arról, hogy Nagyivánról mindkét főútvonal megközelíthető legyen.

Közlekedésre megfelelőbb állapotban egyfajta füredi elkerülőként is szolgálhatna. A hibáktól hemzsegő útburkolat számos bosszúságot okoz a helyieknek. Tiszaörs és Nagyiván között még vannak jó állapotban lévő szakaszok, de Nagyiván után már elkezdődnek a gondok. Ezt különösen Tiszafüred–Kócsújfalu térségében tapasztalni.

– Rossz az út állapota – mutatja hírportálunknak Fekete Andrásné.

– Sok káresetről hallani az elmúlt években. Elmondja, nemrég a fia autójának kipufogója bánta a kátyús kalandot.

– A 3402-es mellékút nem az önkormányzathoz tartozik. Így sem pályázni, sem a közmunkaprogramban felújítani nincs lehetőségünk – oszlatta el a pletykákat Bári Ágnes alpolgármester.

– Folyamatosan keressük a lehetőségeket, de mindig falakba ütközünk. Tavaly mindössze néhány száz métert újítottak fel a bekötőút két végén – magyarázta.

Régóta próbálkozik az önkormányzat, de eddig eredménytelenül. Elmondásuk szerint – bár korábban sem volt jó az út – az elmúlt három-négy évben sokat romlott az állapota.

Kérdésünkre a Magyar Közút kommunikációs osztálya megerősítette: ismert előttük a szóban forgó útszakasz állapota. A rendelkezésükre álló eszközökkel ütemezetten végzik a burkolatjavítási, karbantartási munkákat.

Fotó: Ujvári László

A teljes felújítást igényelné

– Az út állapota már a teljes körű felújítást igényelné. Terveink között természetesen szerepeltetjük ennek a szakasznak is a felújítását, közölte a Magyar Közút.

– Ennek megvalósítására akkor lesz lehetőségünk, ha az országos útfelújítási programokba bekerül ezen út is – reagáltak.

Az útszakasz rekonstrukciója nem szerepel az elfogadott és elrendelt idei projektek listáján. Hozzátették, az elmúlt hetek időjárása is kedvezett a burkolathibák kialakulásának. Terveik szerint április első felében végeznek majd javítási munkákat, melegaszfalt felhasználásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában