GALÉRIÁVAL

2019.02.24. 11:13

Új iskolabuszt adott át Varga Mihály pénzügyminiszter Tomajon

Kiemelt feladat a kistelepülések támogatása, erről szól a Magyar falu program is – közölte a pénzügyminiszter szombaton Tomajmonostorán, ahol egy új iskolabuszt adtak át.

MTI

Varga Mihály elmondta: a magyar kormány nem hagyja magára kistelepüléseket, mindent megtesz azért, hogy legyen munkalehetőség, iskola, hivatal, legyen hol letelepedni, hiszen „a magyar falu, a magyar vidék is élni akar”. Hosszú évtizedek bajait kell orvosolni, hogy a magyar falvakon öröm legyen élni és mindenki számára legyen perspektíva – jegyezte meg.

Történelmi pillanatnak nevezte, hogy Tomajmonostora olyan új buszt tudott vásárolni, amely a jövőt és minden tomaji, valamint környékbeli gyermek érdekét szolgálja. Tomajmonostora mindig is arról volt híres, hogy képes volt a saját érdekeit megfogalmazni, kitűzni a célokat és tenni azért, hogy jó legyen élni a településen – mondta.

„Ez köt bennünket a hazához, ez köt bennünket a nemzethez” – fogalmazott. Varga Mihály szavai szerint az új iskolabusz azt hivatott szolgálni, hogy az oktatáson keresztül legyen gyermek, iskola, értelmiség és olyan vezetése a településnek a jövőben is, amely mindent megtesz a megmaradásért.

Ebben a település nincs egyedül, támogatja a magyar kormány – mondta, egyben méltatta, hogy az iskolabusz magyar emberek munkájának köszönhetően készült el.

„Jó lesz visszagondolni, és azt érezni, hogy tettünk valamit, hogy a településen tíz év múlva is, húsz év múlva is, száz év múlva is legyen magyar élet” – fejtette ki Varga Mihály. Kovács Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője szerint arra kell törekedni, hogy ne minőségi, hanem életszemléletbeli, életmódbeli különbség legyen a kistelepülések és a nagyvárosok között.

Hozzátette: öröm látni, ahogyan fejlődnek a kistelepülések, falvak. Fazekas Szabolcs, Tomajmonostora polgármestere (Fidesz-KDNP) beszámolt arról, hogy a szomszédos településről is járnak gyerekek a tomaji iskolába, ahol százhatvan gyermek tanul. Hozzátette: a diákok utaztatását eddig bérelt autóbuszokkal vagy használt járművek beszerzésével oldották meg, többször kényszerültek a járművek cseréjére.

Az új Credo típusú, 50 (plusz 1) személyes autóbusz a győri Kravtex Kft. terméke, a jáművet a kormány több mint 65 millió forintos, százszázalékos támogatásának köszönhetően vásárolták meg – mondta, hozzátéve: bízik abban, hogy ezáltal a közösségi élet is fellendül a településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában