GALÉRIÁVAL

2019.03.06. 14:41

Annyi elsősegélynyújtó él Szolnokon, amennyi az országban sehol máshol

Elsősegélynyújtást oktattak a szolnoki Magiszteres diákoknak kedden.

Molnár-Révész Erika

Az újraélesztést is megtanulhatták a diákok.

Fotó: Csabai István

Mentőtiszt mutatta be egy önként jelentkezőn az artériás vérzés ellátását a Magiszter Fényes Adolf Szolnoki Gimnázium 9/B osztályában kedden.

Az intézménybe látogató szakemberek az életveszély elhárítására alkalmas ismeretanyagot állítottak össze. Azt pedig kétszer háromórás foglalkozásokon mutatták be a diákoknak.

– Mindig is szerettem a biológiát, és nagyon fontosnak tartom, hogy a hétköznapi életben segíteni tudjak másokon. Eleinte az újraélesztés nehezebben ment, de már abba is belejöttem – mondta a képzésről Kincses Kira tanuló.

A Magiszter volt az ötödik, egyben utolsó állomása az idei tanévben tartott óráknak. Míg a 2017/18-as tanítási évben 1592, az ideiben 1753 kilencedik évfolyamos középiskolás vett részt a programban.

– Fizikai adottságaik és szellemi képességeik már éretté teszik, de felsőfokú tanulmányaik még nem nyomasztják őket, ezért választottuk ezt a korosztályt.

Az újraélesztést is megtanulhatták a diákok.
Fotó: Csabai István

– Szolnok és környéke pedig biztonságosabbá válik, hiszen annyi elsősegélynyújtó él már itt, amelyre az országban még nem volt példa – mondta dr. Korcsmáros Ferenc, az Országos Mentőszolgálat regionális igazgatója, aki hozzátette, a képzésekben összesen hét mentőtiszt vesz részt.

– A város igyekszik segíteni a program megvalósításában, elsősorban anyagi eszközökkel. Úgy gondoljuk, hogy az életre való felkészítés fontos eleme ez, hiszen bármikor előfordulhat, hogy valaki rosszul lesz, a környezetében lévőnek pedig kötelessége segíteni.

Ehhez pedig valamilyen alapfokú ismeretre szükség van – mondta Szabó István alpolgármester.

A város az idei tanévben összesen több mint két és fél millió forintot fordított a programra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában