SZOLNOK

2019.03.29. 16:30

Kártevőgyérítés: közös terítéken mutatták meg zsákmányaikat

Kártevőgyérítési hetet szervezett a megyei vadászatra jogosultaknak a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Vadászkamara és Vadász Szövetség.

Joó Zsuzsa

Kasuba András titkár elmondta, céljuk, hogy ilyenkor mindenki fokozottabb figyelmet fordítson a ragadozók gyérítésére, mivel ez a tavaszi időszak a legfontosabb az apróvadállomány számára. Csütörtökön egy úgynevezett közös terítéken mutatták meg a vadászok zsákmányaikat, majd kiértékelték azokat.

Fotó: Mészáros János

Az elmúlt egy hétben 428 egyedet ejtettek el a vadászok, leginkább rókát és szarkát. Utóbbi az egyik legnagyobb fácán- és fogolyfészek-pusztító madár, megeszi azokból a tojásokat.

A csütörtöki eseményre a megye minden részéből érkeztek vadászok: Karcagról, Mezőtúrról, Kunhegyesről és Öcsödről is. Időközben az elejtett állatokat – mint veszélyes hulladékot – az állati feldolgozóba szállították, ennek költségét a szövetség állta. Megyénkben egyébként hetvenhárom vadászatra jogosult személyt tartanak nyilván, közülük most huszonnyolc vett részt az értékelésen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában