JÁSZKUNSÁG

2019.03.29. 11:30

Tavasszal megnő az érdeklődés a hétvégi házak iránt

Jellemzően tavasszal kezdik keresgélni az üdülésre alkalmas ingatlanokat a vásárlók. Választék pedig megyénkben is van bőven. Az árak tág határok között mozognak.

Kovács Berta

Forrás: Illusztrációfotó/Shutterstock

– Jellemzően mindig a közvetlen vízparti ingatlanokat keresik leginkább, megyénk pedig igen gazdag vizekben, holtágakban – mutatott rá Gávris Szabolcs, a CasaNetwork Ingatlanszövetség egyik tulajdonosa.

– Sokan azért szeretnének nyaralót venni, mert horgásznak, ők 5–10 milliós ingatlanokat keresnek. Ötmillióért értelemszerűen legtöbbször csak vízparti telket lehet venni.

– A faházak olcsóbbak, mint a téglafalúak, viszont a kis faházak legtöbbje csak nyáron használható, mivel nem fűthetők, de sokaknak ez is megfelel. A családok viszont, ha megengedhetik maguknak, inkább a télen is használható, közművesített családi házakat keresik.

Szolnokon, a Holt-Tisza partján számos épület olyan, ami lakóháznak is használható, téliesített, nálunk most ezek iránt mutatkozik a legnagyobb igény – fejtette ki az ingatlanszakember.

Elmondta, náluk is árulnak az Alcsi-Holt-Tiszánál egy 75 négyzetméteres, 18,5 millió forintos, közvetlen vízparti, kétszintes, 2006-os építésű nyaralót, amihez horgászstég is tartozik. Egy ilyen ingatlan most abszolút forgalomképes.

Tapasztalataik alapján a megyeközpont mellett például Nagyrév is kezd felkapottá válni, a horgászati szempontból az is jó hely, emellett kedvelt még a Szajoli-holtág is vagy többek között Tiszapüspöki.

A fürdő miatt pedig keresik az ingatlant Cserkeszőlőn is. Továbbá most indul be az érdeklődés Abádszalók iránt.

Pestről és külföldről is érdeklődnek

– Gyakran érdeklődnek nálunk például Budapestről is, hiszen megyénkben sokkal alacsonyabbak az árak, mint mondjuk a Balatonon vagy a Velencei-tónál – árulta el Gávris Szabolcs.

– Felmérik, mit tudunk ajánlani. Az ár és a közművesítés mellett az is számít nekik, hogy a vízparti ingatlan könnyen megközelíthető legyen vonattal, busszal, hiszen sokan nyugdíjasként akarnak itt üdülőt venni, és nem mindenki kocsival jönne.

– Időnként hollandok, németek is jelentkeznek, többen Tiszavárkony iránt érdeklődtek. A nyaralók ára viszont nem emelkedett olyan mértékben, mint a lakásoké, ezekre nem vehető igénybe a CSOK sem, ami sokat lendített a lakóingatlanok forgalmán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában