jászdózsa

2019.03.28. 16:29

Tavaszi hadjárat: házipálinka-verseny is lesz Jászdózsán

Az 1849-es dicsőséges tavaszi hadjárat megemlékezésére készülnek Jászdózsán.

Illés Anita

A szervezők április 3-án idén is színes programokkal gazdagítják a látványos hagyományőrző rendezvényt. Immár tizenegyedik alkalommal hirdettek Huszárkonyha címmel főzőversenyt.

A nevezési feltételeknél szerepel többek között, hogy a résztvevők népviseletben, hagyományőrző egyenruhában, öltözékben vehetnek részt a főzőversenyen. Fontos kritérium az is, hogy a főzéshez felhasználható alapanyagok lehetőleg a Kárpát-medencéből származzanak, valamint a főzőeszközöknél kerülendő a műanyag kellékek használata.

A tavaszi emlékhadjárat programját a Huszárkonyhán kívül más gasztronómiai különlegesség is gazdagítja, ugyanis pogácsasütő és házipálinka-versenyt is hirdettek.

A pogácsa az egyik legrégebbi és legkedveltebb sütnivaló hazánkban és határainkon túl is, számtalan módon elkészíthető finomság. A pálinka pedig hungarikum. A gasztronómiai megmérettetésekre március 26-ig lehet jelentkezni a Jászdózsai Községi Könyvtárban. Illés A.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában