TISPOL

2019.03.18. 15:30

Több mint 600 felelőtlen közlekedőt állítottak meg három nap alatt

Több mint hatszáz járművezető és utas nem használta biztonsági övét megyénk közútjain a múlt héten lezajlott, háromnapos TISPOL-akció ideje alatt. A rendőrök lakott területen belül ellenőrizték a passzív biztonsági eszközök használatát.

Czakó Nóra

Hétfőn délelőtt a 4-es főút 105-ös kilométerszelvényénél ellenőrizték az autósokat

Fotó: Fodor Orsolya

A rendőrök egészen különböző indokokat hallhattak, hogy ki miért nem kapcsolta be biztonsági övet, és számos csalafintán kiiktatott passzív biztonsági eszközt is találtak. Többen a gyermekeiket veszélyeztették azáltal, hogy nem használták a gyermekbiztonsági rendszert.

Az ellenőrzés ideje alatt a rendőrök ittas járművezetőket is kiszűrtek, és több körözött személyt fogtak el.

Az akció második napján pedig Szolnokon egy sofőrrel szemben közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének gyanúja miatt kezdeményeztek eljárást. A személyautót vezető jászladányi nő ugyanis egy amerikai hatóság által kiállított, hamisgyanús vezetői engedélyt adott át a rendőröknek, akik azonban rögtön kiszúrták az eltéréseket.

Gyanújukat megerősítette, hogy a nő a feltett kérdésekre ellentmondásosan válaszolt – mondta hírportálunknak Kovács Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában