JÁSZBERÉNY

2019.03.14. 08:13

Török küldöttség érkezett Berénybe

A Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetségének (MMSZOSZ) kezdeményezésére török küldöttség érkezett a napokban Jászberénybe, ahol megemlékeztek a húsz évvel ezelőtti törökországi földrengés áldozatairól – tájékoztatott Orlik Zoltán, a szövetség elnöke.

Illés Anita

Az izmiti katasztrófa Törökország történetének egyik legsúlyosabb földrengése volt, mely tizenhétezer áldozatot követelt. A segítségnyújtásban akkor magyar – köztük Szabó Gábor vezetésével jászberényi – mentőkutyások is részt vettek.

A városházán Szatmári Antalné alpolgármester és Orlik Zoltán fogadta a küldöttség tagjait, akik között volt Sahbaz Osman tiszteletbeli török konzul is.

A városházi látogatást követően a delegáció megismerhette az ország legfejlettebb mentőkutya-kiképző bázisát Berényben. A megemlékezésen túl a jövőben további együttműködést terveznek eszmecserék, szakmai tapasztalatok megosztására.

A kapcsolatépítésben közreműködik a Török Nemzetközi Együttműködési és Fejlesztési Ügynökség is – osztotta meg hírportálunkkal az MMSZOSZ elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában