ELISMERÉS

2019.04.14. 12:30

A büntetés-végrehajtási intézet konyhakertje kategóriagyőztes lett

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet is csatlakozott „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei elnevezésű országos programhoz.

Mészáros Géza

Forrás: Beküldött fotó

Tíz fogvatartott bevonásával még tavaly kezdődtek meg a szakköri tevékenységek az intézet egyik kis udvarán kialakított kertben.

A szolnoki intézet nevezésével az országban elsőként vett részt a programban büntetés-végrehajtási intézet. A foglalkozások során az elítéltek által készített ládákban, balkonládákban nevelhettek paradicsomot, paprikát, valamint fűszernövényeket és virágokat.

Az ítészek a pályamunkákat ugyan már az elmúlt évben, a szezon végén elbírálták, a díjátadásra azonban a közelmúltban került sor.

Kovács Szilvia, a program igazgatója Horváth Ákos ezredesnek, a börtön parancsnokának adta át az oklevelet
Fotó: Beküldött fotó

Ez év márciusában Kovács Szilvia ötletgazda, a program igazgatója, Karcag alpolgármestere adta át a kategóriájában legszebb konyhakertről szóló elismerő oklevelet Horváth Ákos ezredesnek, a börtön parancsnokának a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában