Cibakháza

2019.04.24. 17:25

Fantasztikus élményeket szereztek a cibaki táncosok Olaszországban

Nemrégiben értek haza francia és olasz „turnéjukról” a cibaki Tisza Gyöngye Néptánc Egyesület tagjai, akik az International Folklore Festivalra kaptak meghívást.

Joó Zsuzsa

Nagy sikere volt a Tisza Gyöngye Néptánc Egyesületnek

A csoport az olasz Diano Mari­nában két helyszínen, San Remóban és a világhírű francia üdülővárosban, Cannes-ban lépett fel. Tóth Ildikó egyesületi elnök elmondta, fantasztikus élményben volt részük. Tizenöt, a világ számos részéből érkező csoporttal együtt szerepelhettek, köztük mexikóiakkal, ukránokkal, lengyelekkel és kolumbiaiakkal.

– Magyarországról nem voltunk egyedül, a szegedi Tiszavirág Néptánc Együttes is részt vett a fesztiválon mint profi csapat. Kevés hozzánk hasonló amatőr együttes képviseltette magát.

– Ezért volt nagy megtiszteltetés, hogy ezen neves csapatok mellett táncolhattunk. A rendezvényen sok néző volt, helyiek és turisták egyaránt. Úgy érezzük, sikerünk volt, nagy tapsokat kaptunk.

– A tengerparti fellépés hangulata varázslatos volt – számolt be az élményekről Ildikó. Hozzáfűzte, a cibaki táncosoknak ez volt az első külföldi fellépésük, kellőképpen izgultak hát a színpadra lépések előtt.

Nagy sikere volt a Tisza Gyöngye Néptánc Egyesületnek.
Forrás: Beküldött fotó

– Úgy gondolom, merni kell nagyot álmodni! Mi vagyunk rá az élő példa. Három évvel ezelőtti alakulásunkkor csak álmodoztunk róla, hogy egyszer majd más országokban is megmutathatjuk tudásunkat. És tessék – igaz, sok munkával –, mint a mesében, ez most valóra vált!

A Tisza Gyöngye Néptánc Egyesület utazását számos cég, magánszemély és a helyi önkormányzat is segítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában