galériával

2019.04.28. 13:15

Piknikkel nyitotta meg a szezont a szolnoki Tabáni Tájház

Idén is megszervezte a Magyarországi Tájházak Szövetsége a Tájházak Napját, ez alkalomból Szolnokon is számos programmal várták a látogatókat.

házsé/szoljon.hu

Tőkés Ágnes, a tájház vezetője is kivette a részét a virágültetésből

Fotó: Szoljon.hu

Ahogy minden évben, úgy idén is megszervezte a Magyarországi Tájházak Szövetsége a Tájházak Napját. Az országos rendezvény a tájházak összefogását jelzképezi, és egy remek alkalom arra is, hogy megkezdjék a szezont, felhívják a leendő látogatók figyelmét a tavaszi, nyári programokra.

Szolnokon sem történt ez másképp, a megszépült Tabáni Tájházban hangulatos programokkal várták az érdeklődőket április 27-én, szombaton.

Tőkés Ágnes, a tájház vezetője elmondta, a Tabáni Piknik névre keresztelt eseményen a kézműves foglalkozás mellett virágokat is ültettek a vendégekkel.

Tőkés Ágnes, a tájház vezetője is kivette a részét a virágültetésből
Fotó: Szoljon.hu

Különböző anyagokból kis lepkéket készítettünk, és szebbnél szebb virágokkal díszítettük a tájház kertjét részletezte.

A látogatók kedvét az esős időjárás sem vette el
Fotó: Szoljon.hu

Az esemény eredeti terveiben szerepelt a Zagyva-parton megtartott piknik is, ám az időjárás nem kedvezett a programnak. A szervezők és a látogatók azonban nem csüggedtek, a tájház kertjében, egy fedett helyszínen fogyasztották el a házi készítésű finomságokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában