ÖCSÖD

2019.04.11. 18:45

Térfigyelővel vigyázzák majd a korábban felgyújtott játszótéri játékokat

Jelenleg hat térfigyelő kamera működik Öcsödön, de ezek számát hamarosan tovább bővíti az önkormányzat.

Joó Zsuzsa

Molnár Bálint polgármester elmondta, most többek között a községházánál, a 44-es út mellett lévő buszmegállóban, a benzinkútnál és a helyi ABC mellett található egy-egy készülék. Terveznek ugyanakkor további kamerát felszerelni a játszótérhez is.

– Mert annak ellenére, hogy társadalmi összefogással, lakossági és önkormányzati támogatással építettük fel közösen a gyerekeknek két esztendeje, többször is megrongálták. Volt, hogy felgyújtották a játékokat, az elkövetőket sajnos nem találtuk meg. Nemsokára azonban már térfigyelő vigyázza a játszóteret.

Az eredeti tervek szerint rendszámfelismerő kamerát vettek volna a községbe vezető út mellé, de erre nem volt elegendő pénze az önkormányzatnak. Az új kamerák vásárlása és azok telepítése így is hat-hét millió forintba kerül.

– Megdrágítja a munkálatokat az is, hogy a játszótérhez elektromos áramot kell vezetni, ott ugyanis most nincsen – fűzte hozzá a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában