Szolnok

2019.05.08. 14:45

A választások tétjét hangsúlyozták

Az európai parlamenti választások fontosságáról tartottak sajtótájékoztatót kedden. Hidvégi Balázs, a Fidesz–MPSZ kommunikációs igazgatója, valamint Szalay Ferenc polgármester, választókerületi elnök a Galéria Étteremben beszélt a meghatározó kérdésekről, témákról.

Szabó Lilla Laura

A közelgő választások széles tömegeket érintenek, ezért nagyon fontos, hogy mindenki szavazzon. Hidvégi Balázs kiemelte, a választásoknak talán még soha nem volt ekkora jelentősége.

Ennek egyik oka az, hogy a tömeges migráció problémája veszélyt jelent mind a keresztény, mind az európai kultúrára. Emellett az Európai Unió tagállamok közötti átjárhatóságát is negatívan befolyásolja.

Az elmúlt évek statisztikája azt mutatta, hogy a brüsszeli választások kapcsán a voksolók részvételi aránya jóval alacsonyabb volt, mint az országos szavazásokon.

A kommunikációs igazgató szerint az egyre sürgetőbb kérdések változtatni fognak ezeken az adatokon. Hiszen egy biztonságos, egységes Európai Unió minden benne élő nemzet közös érdeke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában