SZOLNOK

2019.05.14. 16:24

Az építőmérnöki szakma népszerűsítése a cél

Látványos példákon keresztül mutatja be az építőmérnöki tevékenységet a kedden Szolnokra érkezett köztéri plakátkiállítás. Az Építőmérnök 200 című tárlatot május 21-ig láthatják az érdeklődők a Hild téren.

házsé/szoljon.hu

Fotó: Csabai István

A kiállítás megnyitóján Kollár László, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Mérnöki Kamara elnöke mellett Szabó István, Szolnok alpolgármestere köszöntötte a megjelenteket. Utóbbi elmondta, nagy büszkeség, hogy például a sydney-i operaház mellett a szolnoki Tiszavirág híd is látható ezen a kiállításon.

A rendezvény céljáról Szántó László, a Magyar Mérnöki Kamara tartószerkezeti tagozatának elnöke beszélt. Elmondta, fontosnak tartják, hogy megismertessék és népszerűsítsék az építőmérnöki munkát, ezzel is segítve az utánpótlás nevelést.

Fotó: Csabai István

-Nagyon nagy hiány van építőmérnökökből, az elmúlt években a felére esett vissza az építőmérnöki szakra jelentkező fiatalok száma – mondta. Majd hozzátette, nagyon bíznak benne, hogy a szolnoki kiállítás is eredményez majd ennek a szakmának utánpótlást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában