jászkarajenő

2019.05.08. 13:55

Befejeződött a dűlőút építése a településen

Sokat javultak a közlekedési viszonyok a község tanyavilágában. Legalábbis erről számoltak be a minap a környék lakói, akik közül többen örülnek a napokban lezárult dűlőútfejlesztésnek. Ennek köszönhetően jóval biztonságosabban közlekedhetnek a helyiek a tanyasi házakhoz vezető úton, melyet ünnepélyes keretek között adtak át a közelmúltban.

Hartai Gergely

Mészáros Mária (balra) és Angyal Lászlóné, helyi lakók.

Fotó: Mészáros János

– Korábban földút volt errefelé, ahol a munkagépek óriási gödröket csináltak. Sokkal jobb ez így, hogy rendbe tették az utat. Hiszen, amikor esett az eső, kerékpárral el sem lehetett menni rajta, mert fél lábszárig ért a víz – idézte fel a korábbi állapotokat a környék lakója. Mészáros Mária elmondta, nagyjából százötven lakónak jelent könnyebbséget a leszórt út. Köztük számos külföldinek is, mivel errefelé belga és holland tanyasiak is élnek.

– Nagyon szeretünk itt élni. Én például a faluból költöztem ide – vette át a szót Angyal Lászlóné, akitől megtudtuk, az út mellé kihelyezett napelemes világítótestek is jó szolgálatot tesznek a lakóknak. Emellett mostantól a faluba történő bejutás is lényegesen egyszerűbb. Így például a legközelebbi élelmiszerboltba, mely csaknem négy kilométerre van innen.

– Állatokat tartunk, megtermeljük a krumplit, a zöldséget és a sárgarépát mi magunk. Nem panaszkodunk, a faluban is mindig van olyan program, amire érdemes ellátogatni – zárta szavait a hölgy.

Mészáros Mária (balra) és Angyal Lászlóné, helyi lakók.
Fotó: Mészáros János

Palya István polgármester ezután már arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy a napokban átadott útfejlesztés mintegy nyolcvanötmillió forintba került. Majd hangsúlyozta, a jobb útviszonyok előnyeit nem csupán az út közvetlen környezetében élők élvezhetik, hanem azok a gazdálkodók is, akik ezen az úton jutnak el a földjeikre.

A község ezen részén egyébként más fejlesztést is tervez az önkormányzat.

– Szeretnénk majd az ivóvizet is kivezetni errefelé, hogy itt is közelítsünk a huszonegyedik század elemi követelményeihez – utalt a soron következő beruházásra a településvezető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában