CIBAKHÁZA

2019.05.29. 06:45

Lövészetben remekel a cibaki diáklány

Nem mindennapi sportág mellett tette le a voksát Tóth Döníz. A cibaki születésű lány lövészetben ér el egyre előkelőbb eredményeket, az V. Görgey Artúr lövész emlékverseny területi elődöntőjében első, míg az országos megméretésen ötödik lett.

P. Pusztai Nóra

Tóth Döníz ötödik lett az országos versenyen.

Forrás: Beküldött fotó

– Néhány éve kezdett el érdekelni a lövészet, a rendészeti szakon, ahol tanulok, szerencsére volt lehetőségem vele foglalkozni – mondta Döníz.

– A többi sportághoz hasonlóan a lövészetben is rengeteg edzésre van szükség, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki magunkból. Azért választottam ezt a sportágat, mert a többivel ellentétben nyugtatóan hat rám, a középpontban a figyelem és koncentráció van. A versenyek előtt rengeteg pihenésre van szükségem, hogy jól tudjak teljesíteni – mondta a tizenhét éves lány, aki jelenleg a Mezőtúri Református Kollégium rendészeti szakán tanul.

Legemlékezetesebbként az idei országos versenyt említi, mivel az Ácson rendezett próbatételen nem lőlapokra, hanem egy úgynevezett SIUS gépre lőttek. Ez a szerkezet azonnal értékelte az eredményeket, amik az internetre is felkerültek, így nemcsak a jelenlévők, hanem az otthoniak is nyomon tudták követni a verseny állását.

Tóth Döníz ötödik lett az országos versenyen.
Fotó: Beküldött fotó

A MÁV Szolnoki Lövészklub igazolt sportolójaként Döníz egyre közelebb került céljához, hogy felállhasson a dobogó legmagasabb fokára először a diákolimpián, később az olimpián is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában