KUNSZENTMÁRTON

2019.05.16. 08:30

Megszépült a Körös partja Kunszenten

Egy korábban elnyert pályázat forrásából épült túrahajó-kikötő a városban.

P. Pusztai Nóra

A fejlesztés kapcsán parkosították a Körös-partot, megújultak a padok és a térburkolatok is a területen. A hónap elején az Ipari Park Kft. öt munkatársa megtisztította a környéket – tudtuk meg Imrei Lászlótól, az cég vezetőjétől.

A takarítási munkálatok során összeszedték az eldobált, törött üvegeket, és két köbméternyi hulladékot is gyűjtöttek. Körülbelül kétszáz tő virágot ültettek el, mellyel még vonzóbbá tették a partot.

– A városnak ez a része olyan, mintha egy ékszerdoboz lenne. Viszonylag érintetlen, sokan jönnek ide kirándulni, ha javul az idő. Önmagában a Hármas-Körös is különlegesség, a helyi lakosok is szívesen látogatnak ide

– De elég sok a vízi turista is, akik, ha felüdülésre vágynak, kulturált környezetben élvezhetik a természeti szépségeket – mondta a cégvezető, aki hozzátette, hogy a szezon kezdetére egy szaniterkonténert is helyeznek a területre, hogy biztosítsák a tisztálkodást a folyóparton sátorozóknak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában