Törökszentmiklós

2019.05.14. 18:25

Népszerű testnevelő tanárát, Karakas Gyulát gyászolja a város

„Aki a gyereket szereti, az a jó tanár ”– mondta még nem is olyan régen az Új Néplapnak.

Molnár-Révész Erika

Gazdag életpályát hagyott maga mögött Karakas Gyula.

Fotó: Mészáros János

Rubin diplomáját tavaly ősszel vette át, akkor beszélgettünk vele, utoljára. Május 12- én elhunyt Karakas Gyula, törökszentmiklósi nyugalmazott testnevelő tanár. A Debreceni Tanárképző elvégzését követően Kenderesen, majd a Miklósi Rózsa téri iskolában tanított és végül a 1987-ben a Petőfi iskolából ment nyugdíjba.

Ezt követően még öt évig tanított a Szakmunkásképző Iskolában. A pécsi főiskolán végezte el a testnevelő szakot, a debreceni egyetemen pszichológiát tanult. A mindig vidám, jó humorú testnevelő tanár sokoldalú, művelt ember volt, fiatal korában novellákat írt, szépen rajzolt.

Nagyon szerette a zenét, rengeteget olvasott. Igazi közösségi ember volt, aki udvariasan, tisztelettudóan bánt mindenkivel. Feleségével közismert pedagógus párt alkottak, két fiuk született.

Gazdag életpályát hagyott maga mögött Karakas Gyula.
Fotó: Mészáros János

Tehetséges gyerekek sokaságát terelgette a sport szeretete felé, minden diákjára nagyon büszke volt. A sporttól soha nem vonult vissza, a foci és kézilabda mérkőzéseken rendszeresen ott ült a lelátón. Karakas Gyula „A” testnevelőtanár kilencvenkét évet élt.

05.20: Karakas Gyulát május 23-án, csütörtökön, 11 órakor helyezik végső nyugalomra a törökszentmiklósi Református temetőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában