Szolnok

2019.06.02. 15:23

A dohányzás veszélyeit hangsúlyozták a világnapon

„Dohányzás vagy egészséges tüdő”– ez az idei dohányzásmentes világnap mottója, melyet az Egészségügyi Világszervezet minden évben május 31-én tart.

Molnár-Révész Erika

A dohányzás káros hatásait egy bábun is szemléltették a résztvevőknek.

Fotó: Mészáros János

Ez alkalomból területi és iskolai védőnőknek szerveztek tájékoztatót a megyei kormányhivatal népegészségügyi szakterületén dolgozó munkatársai. Ismertették a világnap üzenetét, s a dohányzás megelőzésére szolgáló eszközöket mutattak be.

– Ez a program kitűnő alkalom arra, hogy felhívja a védőnők figyelmét a dohányzás veszélyeire. Nem titkolt célunk, hogy közreműködésükkel eljussunk a területen a nevelési-oktatási intézményekbe Jász-Nagykun-Szolnok megyében – mondta a sajtónyilvános eseményen dr. Beke Gabriella megyei tiszti főorvos.

A dohányzás káros hatásait egy bábun is szemléltették a résztvevőknek.
Fotó: Mészáros János

Következő lépésként a népegészségügyi szakemberek családi és egészségnapokon vesznek részt, ahol a gyermekek kipróbálhatják majd ugyanezeket az eszközöket, és a dohányzás káros hatásairól is hallhatnak.

A dohányzó családtagokat különböző vizsgálatokkal és a leszokást segítő tanácsadással várják majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában