Szolnok

2019.06.12. 16:01

A Tisza árterében vázolták a szúnyoghelyzetet

– Azért jöttünk el ide, hogy megfigyeljük, mi okozza azt a szúnyogártalmat, ami most Szolnokon és a környező településeken tapasztalható.

Hartai Gergely

– Ennek egyik oka, hogy a tiszai árhullám most kezd visszahúzódni, és ez kedvező táptalajt ad a szúnyogoknak – mondta el szerda délután az egyik helyi ártérben Dénes Gábor.

A polgármesteri hivatal vezető főtanácsosa kifejtette, a szúnyogok átlagos kifejlődési ideje alapesetben 8-10 nap, ám ilyen körülmények között, amikor ennyire magas a hőmérséklet, ez az időtartam akár meg is feleződhet. Vagyis kifejlődésükhöz ilyenkor 4-5 nap is elegendő.

Megtudtuk, a közelmúltban két biológiai beavatkozás is történt. Június másodikán pedig légi kémiai gyérítésre került sor, mely az egész várost érintette.

– Szombaton ismét melegködös kezelést tervezünk, és ha hétfőn az időjárás is megengedi, újra légi kémiai kezelés valósul meg... – hívta fel a figyelmet a szakértő. Majd hozzáfűzte, a legutóbbi és a hétfői gyérítés mintegy húszmillió forintba kerül az önkormányzatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában